TOERISTISCHE INFORMATIE

OVER GROU

Grou ligt in het hart van de provincie Friesland, en is bijna volledig omringd door water en hierdoor een prefecte uitvalsbasis voor vele watersporters, via het Pikmeer en het Pr. Margrietkanaal, vaar je zo midden in de prachtige natuur in. Ervaar het prachtige waterlandschap. Rivieren, meren, beekjes, vaarten, plassen, baggersloten en singels. De dorpen in midden Friesland hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Heden en verleden gaan hier hand in hand. Karakteristieke geveltjes zijn stille getuigen van vroegere tijden. Gezellige terrassen, originele winkeltjes en moderne jachthavens zijn toevoegingen uit het heden. Het zijn deze dorpen, die een stukje geschiedenis van de streek vertellen.

MOOIE VAARROUTES

  • De Elfsteden(tocht)route; Tijdens deze route vaart u het grootste deel van de Elfstedenroute. Een onvergetelijke Friese uitdaging! Ook zonder ijs!
  • De route door het Nationaal Park De Alde Feanen
  • De Middelseeroute; een mooie historische route door het kweldergebied van de voormalige Middelsee in Friesland. Deze route is onderdeel van de Elfstedentochtroute. Als u de drukte van het Prinses Margrietkanaal wilt omzeilen dan is deze historische route tussen Leeuwarden en Sneek een prachtig alternatief. Onderweg kunt u op diverse plekken uw tocht aangenaam onderbreken.
  • De Staande Mast Route Friesland; Deze route maakt het mogelijk dat u met een staande mast vanuit Leeuwarden naar het zuiden van Friesland kunt varen. Ervaar Friesland op zijn mooist. Beleef op en top waterrijke natuur!
    De vaarroutes in Friesland vindt u via www.friesemeren.nl

BRUGTIJDEN

De meeste bruggen in Friesland worden bediend van 1 april tot 1 november. De volgende tijden zijn hierbij van toepassing, wijzigingen voorbehouden.

  • 09.00 – 16.15 uur
  • 17.15 – 19.00 uur (juni t/m augustus tot 20.00 uur)

Voor informatie over de Friese wateren kunt u terecht op www.fryslan.nl. Hier kunt u ook een uitgebreide watersportbrochure downloaden. Tevens is er een App “Watersport”, met allerlei wetenswaardigheden over de watersport in Friesland (Fries: Fryslân). Dat is handig, want dan heeft u altijd actuele informatie bij de hand. Informatie over brugtijden, stremmingen en plekken waar u veilig kunt zwemmen. De App is gratis verkrijgbaar voor Apple en Android.
Actuele informatie over tijdelijke afwijkingen en stremmingen op het water kunt u vinden op www.fryslan.nl.